vrijdag 25 januari 2008

Schone schijn

NG-A kiest met de invoering van het Frans als tweede erkende taal duidelijk voor de zogenaamde elite. Het franssprekende gedeelte van de Gentse bevolking is immer zeer klein en meestal een toonbeeld van de bourgoisie. Dit stoort de NG-A duidelijk niet want op hun webstek melden ze met veel fierheid dat ze de gegoede Gentse burgerij voor zich gewonnen hebben. De doorsnee inwoner van Gent is voor hen blijkbaar niet belangrijk.

N-GA probeert ons verder ook wijs te maken dat ze zeer goed liggen bij de Turkse gemeenschap. Het WDF heeft hier echter sterke twijfels over. Het NG-A sluit de Turkse gemeenschap immers uit met hun actie 'Uufflakkezuilen aan Gentse Aula". In deze actie willen ze de zuilen van de Aula inpakken met "uufflake" en krijgen de Gentenaars ook de kans van de "uufflake" te proeven. Het betreft hier echter varkensvlees en dat mogen moslims omwille van hun geloofsovertuiging niet eten. De Turkse gemeenschap, die overwegend moslim is wordt hier dus volledig uitgesloten.

Het WDF stelt zich dan ook de vraag wie het NG-A eigenlijk nog vertegenwoordigt.

13 opmerkingen:

klaas zei

oei oei:

www.west-vlaamsbelang.org

L.J. Callewaert zei

Wanneer zal men eindelijk eens het West-Vlaams erkennen als officiële taal ?
Zoals in ieder totalitair regime, gebruikt de natie-staat het onderwijs om de regionale talen uit te roeien, het historische revisionisme gebruikend om aan iedereen een “nationale”, enige en gemanipuleerde geschiedenis op te leggen, die van EEN... mythisch volk!

Neen aan het unitaire Vlaanderen, geen Vlaamse eenheidsworst en aan het het Gentse/Oost-Vlaamse imperialisme.

Leve de West-Vlaamse culturele diversiteit.

Beer van Sint-Amandsberg zei

Maar laat die West-Vlaamse culturele diversiteit in je eigen provincie. Minachtend doen tegenover Gent kunnen jullie wel maar toch zijn jullie zo afhankelijk van Gent. Weet je wat? Bouw je eigen Gent in West-Vlaanderen, dan hoeven we al niet onafhankelijk te worden, hebben we meteen wat we wilden! :P

Dries zei

Zijn die gentenaars van het NGA nu helemaal achterlijk geworden.
Ik denk dat dit een groep radicaliserende NVA'er zijn - of is het toeval dat één hunner leiders de naam Ward Debever draagt. Je moet wel ziende blind zijn om hier geen inmenging van de extremistische en blijkbaar op hol geslagen BDW in te zien.

Subiet verhuis ik nog naar het lieflijke Doornik. Samen met Lille en Kortrijk zijn die van plan samen te smelten tot een echte metropool waar Gent maar bleekjes zal bij afsteken.

Als geboren en getogen West-Vlaming zal ik me daar ook heel wat welkomer voelen dan in het almaar bekrompener wordende Gent.

WGL zei

Geen zachte aanpak! We gaan de Gentenaars eens laten voelen waarvan de Westvlamingen gemaakt zijn!

Actie nu!

http://westvlaamsgentseliga.blogspot.com/

dapeetn zei

Misschien een mechandising-element ;)

http://users.telenet.be/dapeetn/prentjes/shirt1.jpg
http://users.telenet.be/dapeetn/prentjes/shirt2.jpg

Anoniem zei

Het zal onderhand tijd gaan worden dat we een ook einde stellen aan de schandelijke recuperatie door de Groot-Vlaamse beweging van ONZE ijzerbedevaarttoren.

Alles voor West-Vlaanderen.
West-Vlaanderen voor Christus.

Jean-Luc zei

Misschien komt er wel een Turkse variant van "uufflakke" voor de Gents/turkse markt.

Uufflakke op gentse wijze vervaardigd met lamsvlees bijvoorbeeld.
Dit zou er dan op wijzen dat het NGA zich allerminst zorgen maakt over de instandhouding van de typische Gentse gebruiken.
In de zoektocht naar bondgenoten mogen er gerust een paar streekspecialiteiten sneuvelen.

Bart zei

Het NGA wordt dus het NGTA.

De NIEUWE GENTS/TURKSE ALIANTIE.

Luc zei

Indeed Bart,

Eigenlijk zouden we als we de bovenstaande tekst goed lezen moeten spreken van "de nieuwe Gents/Turkse/Francofone aliantie".

De NGTFA dus.

Misschien kunnen ze nog een aantal doelgroepen aan hun kiezerskorps toevoegen, uiteindelik kunnen ze zo de partij worden met de langste en meest onuitspreekbare naam uit het ganse wereldwijde politieke landschap.

Anoniem zei

Ikzelf ben een uitgeweken west-Vlaming in een vreemde provincie.
Het West-Vlaams democratis front is me zeer welkom.
Maar vooralsnog lijkt het me een nogal krachteloze bedoening (sinds 25 jan geen nieuwe bijdragen meer ).

Het mag best iets meer zijn - anders lijkt het eerder op het " West-Vlaams democratisch afront".

West-Vlaamse groet uit den vreemde - Lode.

Anoniem zei

DE POLITIEK IS ZIEK.

Stel je een bedrijf voor dat 10 mensen tewerkstelt, het beheer van dat bedrijf is in de handen van de directeur die daarvoor een riant
loon ontvangt.

De negen anderen in dit bedrijf voeren uit wat de directeur in al zijn wijsheid beslist.
Samen zorgen zij voor de opbrengsten waarmee hun loon en het riante loon van de directeur betaald worden.
Tot zover het bedrijfsleven - zo is het altijd geweest en zo zal het waarschijnlijk altijd zijn.

Op een dag echter beslist de directeur zonder daarvoor iets aan de anderen te vragen dat de uitvoering van zijn taak moet verdeeld worden tussen hem en zijn vriend medewerker die soms een andere visie heeft en die dit samen zo bedacht hebben.
Vanaf nu worden er twee riante directeurslonen uitgekeerd en de acht overige lonen van de medewerkers.
De winsten voortgekomen uit de opbrengsten verminderen daardoor maar alles gaat nog goed.
De tweede directeur heeft echter binnen het bedrijf ook last van iemand die in het snotje heeft wat er gebeurt is en wil meeprofiteren van het systeem bedacht door zijn twee voorgangers. Voor de lieve vrede beslissen ze onder hun drieën dat er voortaan drie directeurs zullen zijn die elk dezelfde dikke directeurspree zullen ontvangen.
De winst is nu weg en de werkdruk voor de overige zeven medewerkers begint zich te laten voelen.
Met drie directeurs aan het hoofd van het bedrijf begint de besluitvorming mank te lopen, de slagvaardigheid vermindert en er ontstaat enige onenigheid.
Drie haantjes de voorsten (bij de resterende 7 medewerkers) maken van de ontstane verwarring gebruik en eisen omwille van een beter bestuur inspraak in dat bestuur.
De oorspronkelijke directeur ziet zijn machtspositie verschrompelen terwijl de vijf nieuwe directeurs zich steeds meer macht toe-eigenen in een poging om het bedrijf terug op de rechte sporen te krijgen.

Intussen maakt het bedrijf verlies wegens de 6 maal duurdere bestuurskosten dan die die het oorspronkelijk had. De resterende medewerkers zijn vooral harde werkers geworden onderhevig aan een onhoudbare werkdruk (waarvoor de 6 directeurs hen niet genoeg kunnen prijzen).
De gewone medewerkers moeten ook meer en meer de broeksriem aanhalen want ze zien zich geconfronteerd met besparingen die de directeurs hebben doorgevoerd.

Om vooral de aandacht van zichzelf af te leiden zetten de directeurs de drie overgebleven (mede)werkers tegen elkaar op door te beweren dat de slechte bedrijfsresultaten te wijten zijn aan die of die werker die meer ziek is dan de andere of trager werkt dan de twee andere.
Op dezelfde manier leggen ze ook de schuld bij de oorspronkelijke directeur in een poging om hem weg te krijgen en ook op zijn pree beslag te kunnen leggen en onder hen te verdelen.

De drie overgebleven werkers zijn nogal goedgelovige types (wat verklaart waarom zij werkers zijn en de anderen directeurs) en trappen met open ogen in het verhaaltje dat hen wordt wijsgemaakt.
Ze laten zich verdelen en spreken niet meer met elkaar terwijl de eerste directeur almaar meer kritiek krijgt te verwerken.
De andere directeurs wachten intussen verlekkerd af..........

Dit scenario dat in het echte bedrijfsleven ondenkbaar zou zijn is het scenario dat nu van toepassing is op België met zijn intussen 6 regeringen.
Separatisme of het confederalisme (zoals de politiek dat ziet ) is de laatste stap om tot analogie te komen met het bovenstaande verhaaltje.

Dergelijke politiekers wel zakkenvuller van de ergste soort omdat zij zich verrijken op de rug van diegenen die ze zo succesvol verdeeld hebben.

De welvaartwatcher

jef de bruges zei

wij, west vlamingen weten al langer dat gent een bourgeios stadje is, 't is nog erger dan kortrijk. ze gaan binnen kort weer allemaal frans spreken.
net als de moeder van Edmond Kokuit, zijn naam klinkt trouwens erg frans.
't kan grappig zijn, tot je die eikel echt kent. seperatisme zit gewoon in zijn blauwe bloed.
cocquit is een dictator eerste klasse, iedereen die met hem samen gewerkt heeft zal dit toegeven.

Standpunten

Gent krijgt bijzondere aandacht van het WDF . Gent is als het ware de deelverzameling van Oost en West Vlaanderen. Er wonen immers bijzonder veel Westvlamingen in de stad, die bijgevolg deel uitmaakt van de West-Vlaamse Gemeenschap.

Daarom pleit het WDF ervoor om Gent om te vormen van een Oost-Vlaamse stad in een interprovinciaal (Oost- en West-Vlaams) stadsgewest dat bestuurd wordt door West- en deels door Oost-Vlamingen. Gent moet ook uit de provinciale kieskring Oost-Vlaanderen gehaald worden. Het moet immers mogelijk zijn om in Gent zowel op lijsten uit Oost- als uit West-Vlaanderen te stemmen. Een interprovinciale kieskring dringt zich op.

Bovendien is het WDF ervan overtuigd dat er ook in de gemeenten rondom Gent veel West-Vlamingen wonen. Het WDF vraagt dan ook dat er in de Gentse grensgemeenten een talentelling zou gehouden worden die eventueel kan leiden tot aanhechting van de gemeente bij het Gents interprovinciaal stadsgewest of tot het installeren van faciliteiten voor West-Vlamingen.

Om de band tussen de West-Vlamingen in de eigen provincie met die in Gent te versterken vraagt het WDF dat er een corridor gemaakt wordt die West-Vlaanderen met het Gents interprovinciaal stadgewest verbindt. Dit dient te gebeuren door Zulte en Deinze toe te voegen aan het Gents interprovinciaal stadsgewest.

Verder vraagt het WDF ook dat West-Vlamingen zouden erkend worden als een officiële minderheid in de provincie Oost-Vlaanderen en moeten zij ook aldusdanig beschermd worden.

Het WDF kant zich fel tegen iedere vorm van het verderfelijke separatisme. Het WDF is voor het behoud van het federale België en is een grote voorstander van solidariteit die ten goede komt aan de West-Vlamingen.