dinsdag 22 januari 2008

Reactie op de NG-A

Het WDF wijst de buitensporige eisen en plannen van de NG-A af. De NG-A is duidelijk een extreme partij die een gevaar is voor het voorstbestaan van het land. Bovendien zijn hun plannen om de onafhankelijkheid van Gent uit te roepen op 30 maart totaal ongrondwettelijk. Dit is de zoveelste kaakslaag voor de West-Vlamingen.
Het WDF zal dit niet laten gebeuren en zal indien nodig een belangenconflict inroepen bij de provinciegouverneur.

10 opmerkingen:

hans zei

volledig akkoord, maar de eisen gaan volgens mij niet ver genoeg. omwille van het feit dat tussen 1914-1918 de westhoek ervoor zorgde dat oost-vlamingen nadien ook nog een provincie hadden, lijkt het me maar billijk dat hiervoor compensaties betaald worden. gent, dat het nu goed heeft, dankzij het westvlaams verleden, zou op zijn minst een deel van zijn rijkdom mogen overdragen aan west-vlaamse gebieden.

Tom S zei

Het moet inderdaad maar eens gedaan zijn met dat Gents imperialisme. De West-Vlamingen hebben al genoeg toegegeven; het wordt tijd dat we eindelijke eens krijgen waar we recht op hebben.

Jan De Moor zei

Mag ik aandacht vragen voor ons speciaal geval ?
Geboren tijdens het Interbellum in Waasten in West-Vlaanderen(momenteel Warneton door de latere annexatie bij Wallonie)ben ik Westvlaming van geboorte gebleven ondanks een decennium inwoner van Antwerpen en nadien in 1945 voor de V-bommen gevlucht naar het gastvrije Gent en daar blijven plakken.
Kan niet overwogen worden deze ontstolen gemeenten Waasten, Komen,Ploegsteert e.a.opnieuw bij West-Vlaanderen te voegen ofwel een statuut toe te kennen zoals Washington DC?

Het Gepiettselte! zei

Ik blijf erbij, Westvlamingen en Gentenaars kunnen in vrede samenleven! Gent onafhankelijk, JA! maar in overlag en samenwerking met zijn belangrijkste contingent allochtonen... en neen, ik heb het niet over de restaurantuitbaters uit de Sleepstraat!

Apostel 13 zei

Veel Succes!
Groeten,
JB
een West-Vlaamse Gentenaar
http://apostel13.blogspot.com/

Koen Meersseman zei

Schild en vriend !

Groeten

wimpie zei

wtf??? dikke zever allemaal :p wa hier allemaal te lezen staan kunde toch totaal ni serieus nemen. gewoon enkele kleindenkende en sickminded gasten die wrs 0.000001 promille van de bevolking uitmaken. jezus. get a life!

Anoniem zei

@wimpie
moest iemand dit nu ook eens aan Maingain en zijn FDF wijs willen maken
(vervang west-vlaming door franstalige voor wie het niet door heeft)

Anoniem zei

En NGA door NVA.

Anoniem zei

wij, west vlamingen weten al langer dat gent een bourgeios stadje is, 't is nog erger dan kortrijk. ze gaan binnen kort weer allemaal frans spreken.
net als de moeder van Edmond Kokuit, zijn naam klinkt trouwens erg frans.
't kan grappig zijn, tot je die eikel echt kent. seperatisme zit gewoon in zijn blauwe bloed.
cocquit is een dictator eerste klasse, iedereen die met hem samen gewerkt heeft zal dit toegeven.

Standpunten

Gent krijgt bijzondere aandacht van het WDF . Gent is als het ware de deelverzameling van Oost en West Vlaanderen. Er wonen immers bijzonder veel Westvlamingen in de stad, die bijgevolg deel uitmaakt van de West-Vlaamse Gemeenschap.

Daarom pleit het WDF ervoor om Gent om te vormen van een Oost-Vlaamse stad in een interprovinciaal (Oost- en West-Vlaams) stadsgewest dat bestuurd wordt door West- en deels door Oost-Vlamingen. Gent moet ook uit de provinciale kieskring Oost-Vlaanderen gehaald worden. Het moet immers mogelijk zijn om in Gent zowel op lijsten uit Oost- als uit West-Vlaanderen te stemmen. Een interprovinciale kieskring dringt zich op.

Bovendien is het WDF ervan overtuigd dat er ook in de gemeenten rondom Gent veel West-Vlamingen wonen. Het WDF vraagt dan ook dat er in de Gentse grensgemeenten een talentelling zou gehouden worden die eventueel kan leiden tot aanhechting van de gemeente bij het Gents interprovinciaal stadsgewest of tot het installeren van faciliteiten voor West-Vlamingen.

Om de band tussen de West-Vlamingen in de eigen provincie met die in Gent te versterken vraagt het WDF dat er een corridor gemaakt wordt die West-Vlaanderen met het Gents interprovinciaal stadgewest verbindt. Dit dient te gebeuren door Zulte en Deinze toe te voegen aan het Gents interprovinciaal stadsgewest.

Verder vraagt het WDF ook dat West-Vlamingen zouden erkend worden als een officiƫle minderheid in de provincie Oost-Vlaanderen en moeten zij ook aldusdanig beschermd worden.

Het WDF kant zich fel tegen iedere vorm van het verderfelijke separatisme. Het WDF is voor het behoud van het federale Belgiƫ en is een grote voorstander van solidariteit die ten goede komt aan de West-Vlamingen.